Voettocht voor Vrede

Sinds 2005 wordt jaarlijks een Voettocht voor Vrede gehouden, in de Vredesweek (in september), een wandeling van ongeveer een uur tussen de gebouwen van de Protestantse wijkgemeente Vierhoven, de Turkse Sultan Ahmet moskee en de RK Adelbertkerk, alle gelegen in de Delftse wijk Voorhof. De organisatie wordt ook gesteund door andere geloofsgemeenschappen in Delft, en door gemeentelijke buurtcentra.

Het doel is onveranderd gebleven: de ontmoeting met een inwoner van Delft die je nog niet kent. De ander is soms een grote onbekende – zoals jij dat bent voor een ander. Tijdens de voettocht wordt iedereen uitgenodigd om een praatje te maken met een ander over enkele vragen die aangereikt worden.  Deze ‘Voettocht voor Vrede’ is ontstaan vanuit de behoefte elkaar beter te leren kennen. De drie gebedshuizen staan op een steenworp afstand van elkaar. In elk van de gebedshuizen worden de deelnemers gastvrij ontvangen.

Iedereen, jong of oud, van elke (of geen) geloofsovertuiging is welkom om mee te lopen.  De wandeling is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Datum, tijdstip en startpunt van de Voettocht worden hier op de site en op Facebook vermeld zodra deze bekend zijn.