Tentoonstelling “Delft Ontdekt”

Op 2 september opent de tentoonstelling “Delft Ontdekt”. Deze expositie is een initiatief van het Kwartiermakers Comité Slavernijverleden Delft (KMC) en is te zien in Expositieruimte 38CC gedurende de maand september. 

“Delft Ontdekt” vormt een bruisende collectie van inbreng van enthousiaste Delftenaren. Het omvat een scala aan boeiende elementen, waaronder een presentatie van traditionele Surinaamse kledij bekend als Koto’s, en omslagdoeken genaamd Pangi’s. Daarnaast worden er originele tekeningen uit de “Suriman” comic strip vertoond. Een mooi onderdeel van deze expositie is de aangrijpende animatiefilm “Kunu”, waarin acht verhalen worden verteld over het slavernijverleden.

De tentoonstelling is gedurende de hele maand gratis toegankelijk. U vindt Expositieruimte 38CC in de Papenstraat 5. Openingstijden woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie op www.delftontdekt.nl U vindt hier ook een overzicht van alle andere activiteiten rondom het thema Slavernijverleden in Delft.