19 november | Deo Sacrum 300 jaar |Maria van Jessekerk

Het gemengd koor Deo Sacrum van de Maria van Jessekerk uit Delft viert jaarlijks de gedenkdag van de heilige St. Cecilia (patroonheilige van muziek en zangers) met een bijzondere muzikale uitvoering tijdens de viering. Dit jaar viert het koor haar 300-jarige bestaan. Het is daarmee één van de oudste koren van Nederland, en pakt daarom uit met het zingen van een bijzondere mis, Mis in A van César Franck, op zondag 19 november om 11.15 uur en een Koorconcert om 15.00 uur.

Tijdens dit Koorconcert zal het koor hoogtepunten uit haar repertoire van drie eeuwen ten gehore brengen. De werken zullen op deskundige (en amusante) wijze worden ingeleid en toegelicht door Prof. Dr. Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie aan de Universiteit van Tilburg.

Het koor staat onder leiding van dirigent/ organist Petra Veenswijk. Het koor zingt o.a. het Ave Verum van Mozart, het Locus Iste van Brucker, werken van Elgar, Benoit en werk van hedendaagse componisten zoals Jenkins. Het Koorconcert is gratis toegankelijk.

 

Maria van Jessekerk, Burgwal 20, 2611 GJ Delft
zondagmiddag 19 november 2023
aanvang: 15.00 uur
toegang: gratis