Buurtgezinnen gezocht!

Word een baken van liefde als steungezin bij Buurtgezinnen!

In het hart van Delft bloeit een prachtig initiatief: Buurtgezinnen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.

Buurtgezinnen is op zoek naar betrokken gezinnen in Delft en omgeving die hun liefde willen delen. Als steungezin bied je voor een langere periode ondersteuning aan een vraaggezin rondom de kinderen. De steun die je biedt is alledaags, gelijkwaardig en van onschatbare waarde.  Tijdens de kennismaking met Bianca, coördinator van Buurtgezinnen in Delft, bespreek je welke ondersteuning je kunt bieden. Welke kinderen passen bij jullie gezin en hoeveel tijd heb je beschikbaar? De coördinator kijkt welke gezinnen het beste bij elkaar passen, maakt de match en begeleidt beide gezinnen maximaal twee jaar.

De band die ontstaat, verschilt per match; van hechte vriendschap tot plezierig contact. Veel steungezinnen ervaren het als zingevend en verrijkend.

Een steungezin kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook opa’s en oma’s en volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom. Het is vooral belangrijk dat je ervaring hebt met kinderen.

Meld je vandaag nog aan als steungezin via www.buurtgezinnen.nl en maak een verschil. Zijn jullie hier nog niet aan toe? Volg Buurtgezinnen in Delft op de socials. Wellicht komt er in de toekomst een zoekprofiel voorbij dat jullie aanspreekt. It takes a village to raise a child!

Zie ook de bijgaande folder voor meer informatie.