24 september | Workshop Storytelling

‘Gedeeld verleden – Gedeelde toekomst’

Hoe leeft het verleden door in het heden? Hoe beïnvloedt het verleden onze toekomst? Er is een storytellingformat ontwikkeld dat mensen van verschillende achtergronden ontvankelijk maakt voor hoe de slavernij doorwerkt tot aan de dag van vandaag. Dit gebeurt via de kracht van verhalen en verbeelding. Zo kan een gezamenlijk toekomstbeeld ontstaan vanuit een gezamenlijk verleden.

Op zondag 24 september kunt u meedoen aan een workshop ’Gedeeld verleden, gedeelde toekomst’ – een samenwerking tussen o.a. Caroline der Nederlanden en Petra Ardai, artistiek leider van SPACE. Ze hebben elkaar bij de interlevensbeschouwelijke leiderschapscursus Emoena (van o.a. de Vrije Universiteit) ontmoet. Vanuit hun gesprekken hebben zij de storytelling workshop en methodologie van SPACE verder ontwikkeld met als doel het erfgoed van het slavernijverleden dichtbij te brengen en bespreekbaar te maken op een inclusieve en toegankelijke manier via de kracht van de verbeelding. In Delft is er een verdere samenwerking ontstaan met expositieruimte 38CC, waar de workshop zal plaatsvinden.

Klik op deze link voor een nadere uitleg. De workshop vindt plaats van 10.00 uur – 18.00 uur in Expositieruimte 38CC, Papenstraat 5, Delft.

U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere workshop.
U kunt zich behalve via info@38cc.nl ook aanmelden via csdernederlanden@gmail.com.