Delft4globalgoals | Wereldvoedseldag 16 oktober

Stedenband Delft-Estelí heeft het initiatief genomen om de Global Goals in Delft op de kaart te zetten. Samen met o.a. Buurttuin Voorhof, vertegenwoordigers van IHE, studentenpastoraat, 8 mei beweging en culturele organisaties gaan we komend jaar een wandeling rond de Global Goals uitzetten in het centrum van Delft. We willen zoveel mogelijk Delftse bedrijven en organisaties hierbij betrekken. Ook in de Delftse gemeenteraad gaan stemmen op om Global Goals-gemeente te worden.
De start van Delft4globalgoals was op 25 september, SDG action day, met een presentatie bij Motiv van IHE-student Enock Namwoyo over water en sanitatie in Uganda (global goal 6).

Delft4globalgoals organiseert op Wereldvoedseldag, vrijdag 16 oktober, een wereldmaaltijd: diverse Delftse koks bereiden een verrassingsmaaltijd. Zelf af te halen, dus geheel Corona-proof. De prijs bepaal je zelf.
Reserveer uiterlijk 14 oktober je wereldmaaltijd via Wereldmaaltijd
Zo vragen we aandacht voor goals nr 2 ‘Geen honger’ en nr 12 ‘Verantwoorde consumptie en productie’.

Aan deze activiteit werken mee: Thuisgekookt, LETS Delft, Fairtrade Delft, Milieudefensie Delft, Delft Foodsharing, I Change en natuurlijk Delft-Estelí. Alle maaltijden zijn no-waste en vegetarisch, maar de koks leggen verschillende accenten (fairtrade, biologisch, Nicaraguaans, Hollandse stamppot bijv.)