Zomer in Delft | Volop activiteiten

In de zomer is er in de Delftse kerken van alles te doen. Er zijn plekken om elkaar te ontmoeten, u kunt wandelingen maken en concerten bijwonen. We zetten het voor u op een rijtje.


Hofkerk

Op 13 juli starten de koffieochtend en bieb weer in de Hofkerk.  De Open ochtend is op de 2e en 4e dinsdag van de maand, dus 13 juli, 27 juli, 10 augustus en 24 augustus, van 10.00 tot 12.00 uur.
Aanmelden hoeft niet. U mag komen als u daar zin in heeft. Ook kunt u op deze ochtend boeken lenen uit de vernieuwde bibliotheek en is er een predikant beschikbaar voor een gesprek.


Wandelen vanaf de Hofkerk

Dinsdag om 14:00 uur en vrijdag om 10:30 uur start een wandeling vanaf De Hofkerk. Iedereen is welkom!

We lopen in tweetallen en blijven op afstand van elkaar met de 1,5 meter. We wandelen ongeveer 5 km (ongeveer een uur), maar we passen ons aan aan de mogelijkheden van de deelnemers. Opgeven is niet nodig: sluit gewoon aan als je zin hebt in een praatje en een frisse neus!


Vierhovenkerk

In de Vierhovenkerk is er koffie-inloop op elke 1e en 3e donderdag van de maand van 10:00-11.45 uur.


Listzflat

De koffieochtenden in de Lisztflat gaan van start op vrijdag 11 juni. Voorlopig eenmaal per week elke vrijdag en alleen bij mooi weer buiten voor de flat, want binnen mag nog niet. De tijd is van 10.00 uur tot 11.30 uur. Koffie is gratis.


Lutherse Kerk

Op donderdag – marktdag –  is de Lutherse Kerk open van 12:30 tot 13:30 uur. Geregeld met orgelspel van een van onze organisten. Tussendoor lectuur uit  ‘Gemeenschapsleven’ van Dietrich Bonhoeffer. Ds. Smit is er voor een pastoraal gesprek.


Oude Kerk

De Oude Kerk is open voor mensen die op zoek zijn naar een veilige plek voor gebed, gesprek of bezinning op  dinsdag (t/m augustus), van 12.00 – 15.00 uur in de kapel – via de toeristeningang.


Nieuwe Kerk

In de Nieuwe Kerk is er op woensdagmiddag van 12.00 – 13.30 een middaggebed en ontmoeting, dus ook met ruimte voor gesprek e.d.  U kunt vanaf 12.00 uur  binnenlopen. Meld bij de kassa even dat u voor het middaggebed komt.


Maria van Jessekerk

De Maria van Jessekerk is open op woensdag van ca. 12.00 tot 16.00 uur, donderdag t/ m zaterdag van ca. 12.00 tot 17.00 uur en zondag van ca. 12.30 tot 14.30 uur.


Marcuskerk

In de Marcuskerk is elke zaterdag inloop van 10:30 – 12.00 uur.


Jessehof

In de periode van 1 juli tot 1 september is de Jessehof, vanwege vakantie van vrijwilligers, open op maandagen (tussen 14 en 17 uur), donderdagen (10-13 uur) en zaterdagen (10-13 uur).  Zie voor meer informatie  http://www.jessehof.nl


 “Het Boek” in Tanthof (CGK Delft)

Elke dinsdag, in juli en augustus, van 19.30 tot 21 uur: Open Boek Avond, met koffie/thee en de mogelijkheid om iets met elkaar te ondernemen: een spelletje, een wandeling, muziek, een goed gesprek…
Elke vrijdag: koffieochtend van 10.30 tot 12.00 uur. Opgeven via inloop@cgkdelft.nl


Kerkconcerten Delft

Stichting Kerkconcerten Delft nodigt u van harte uit voor de concerten van de jaarlijkse zomerserie in de Oude en Nieuwe Kerk. Klik hier voor meer informatie


Kunstwandelingen in Delft

Trek er ook zelf op uit met een kunstwandeling door Delft. Delft ligt vol met kunstschatten, gewoon op straat. In het centrum, maar ook in de buitenwijken zoals het Westerkwartier en Hof van Delft. Wilt u ze ontdekken? Wandel (of fiets) de openbare kunstroute! Klik hier voor meer informatie.

________________________________________________________________________________________________________________

Nog meer kunst: Veiling ten behoeve van Vluchtelingenwerk Nederland

Schilderijen met als thema “Vluchtelingen” hangen in ‘OPEN’, Vesteplein 100. Daar bevinden zich de centrale bibliotheek en de studio’s van de VAK-Delft. Leerlingen van Wilma Keizer, docent schilderen aan de VAK, bieden hun werk aan ten behoeve van Vluchtelingenwerk Nederland. U kunt de schilderijen bekijken, maar ook een bod uitbrengen. De opbrengst gaat naar VWN. Meer informatie leest u hier.