8 december | Klassiek in Synagoge Delft

Klassiek in synagoge Delft! Waar meestal vrolijke klezmer en joodse volksmuziek klinkt, is deze keer een prachtig klassiek concert te beluisteren met een bijzonder verhaal. Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth spelen er op donderdag 8 december muziek van Joods-Nederlandse componisten die slachtoffer werden van de Tweede Wereldoorlog.

Verloren muziekstukken van Joodse componisten

Het gerenommeerde duo Doris Hochscheid en Frans van Ruth is bekend van hun cd- serie Dutch Cello Sonatas. Samen met onder andere de Leo Smit Stichting ontdekten zij vorig jaar een aantal composities van Joodse Nederlandse componisten van wie de composities in de oorlog verloren gingen. In het project Forbidden Music Regained wordt deze muziek uitgegeven en worden de componisten in ere hersteld.

Programma ‘Forbidden music regained’

Doris en Frans spelen de sonate van Fania Chapiro, een fris en humorvol stuk, en de sonate van Hans Lachman met een heel bijzondere sfeer. Zij combineren deze muziek met werk van bekendere componisten: Kol Nidrei van Max Bruch, from Jewish life van Ernest Bloch en Kaddish van Maurice Ravel. Tijdens het concert vertellen Doris en Frans over de componisten, hoe de oorlog hun leven beïnvloedde en onder welke omstandigheden zij hun muziek schreven.

Laat u verrassen door dit unieke concert in de Synagoge!

Voor meer informatie:

www.cellosonate.nl

www.forbiddenmusicregained.org

Wanneer & waar: donderdag 8 december, 20:00  Koornmarkt 12, Delft

Meer informatie en reserveren: https://www.synagogedelft.nl