3 oktober | Hayo Boerema | Orgel Maria van Jessekerk

Top organist Hayo Boerema speelt concert op 3 oktober a.s. in de Maria van Jessekerk en sluit af met een spetterende improvisatie.

Hayo Boerema (1972) werd in Groningen geboren en studeerde zowel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, als aan het Rotterdams Conservatorium. Verder volgde hij improvisatielessen bij Jos van der Kooy en in Parijs bij Naji Hakim. Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals. Inmiddels is hij een veel gevraagd internationaal concertorganist. Hij is sinds december 2005 organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en hij is tevens verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek eveneens in Rotterdam.

Op zondagmiddag 3 oktober a.s. om 15.00 uur zal hij een orgelconcert verzorgen in de Maria van Jessekerk te Delft. Hij zal het historische Maarschalkerweerd- orgel (1893) bespelen.

In zijn programma zijn 3 lijnen te herkennen; Allereerst geeft hij aandacht aan de Franse componist Jeanne Demessieux, van wie dit jaar haar 100ste geboortejaar wordt herdacht. Haar Te Deum is een feestelijk werk in drie aaneengesloten delen.
De triptiek is de tweede lijn. Na de tripttiek van Demessieux zal  Hayo drie delen van de eveneens Franse componisten Charles M. Widor en Naji Hakim laten horen. En omdat oktober een Mariamaand is, geeft hij hieraan aandacht in zijn concertprogramma. Hij speelt een Salve Regina van Widor. Verder zijn te horen 3 delen uit de Suite ‘Mariales’ van zijn oud-docent Naji Hakim. In deze 3 delen horen we de melodieën van Mater admirabilis, Salve Regina en Ave Maris Stella. Hayo Boerema schreef zelf ook een Triptiek die hij ten gehore zal brengen.

Het concert wordt afgesloten met een spettende improvisatie. De improvisatie is – zoals het hoort – een grote verrassing ……….

Tijdens het concert worden beelden van de organist getoond op groot beeldscherm. De toegangsprijs is 10 euro.
Voor dit concert hoeft niet te worden gereserveerd. Er zijn geen corona-eisen in de Maria van Jessekerk. Aan concertgangers wordt gevraagd enige afstand te houden en wanneer iemand klachten heeft, blijft hij/zij thuis.
Het programma vindt u hieronder.