29 september – 6 oktober | Week van de ontmoeting

KOM NAAR DE WEEK VAN DE ONTMOETING

De Delftse coalitie ‘Een tegen eenzaamheid’ organiseert voor de vierde keer ‘De Week van de ontmoeting’. Van 29 september t/m 6 oktober vinden vele activiteiten plaats om Delftenaren dichter bij elkaar te brengen. 

Programma
Alle activiteiten van ‘De Week van de ontmoeting’ staan in het teken van ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen. Iedereen is welkom. Want eenzaamheid aanpakken is in Delft een kwestie van samen doen. Zo kunt u bijvoorbeeld luisteren naar een mooi verhaal, meedoen met bingo of genieten van een natuurwandeling. Nieuw dit jaar is de ‘ontmoetingskoffie’ bij KopieKoffie in de Buitenhof. U bestelt tijdens ‘de week van de ontmoeting’ een koffie voor uzelf en krijgt een koffie cadeau om te delen met een ander. In deze flyer ziet u wat er allemaal nog meer te doen is.

Toneelstuk Ongezien
‘De Week van de ontmoeting’ sluit af met het toneelstuk Ongezien. Regisseur Sylvia Bos verwerkte persoonlijke verhalen en ervaringen van ouderen over alleen zijn in een voorstelling die door de ouderen zelf wordt gespeeld. Wethouder Joelle Gooijer opent de voorstelling. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een hapje en een drankje. Lees hier meer over het toneelstuk.

Zelf iets betekenen?
Ook buiten ‘De Week van de ontmoeting’ zijn er in Delft activiteiten om elkaar te ontmoeten. Kijk op de websites van de deelnemende organisaties voor het aanbod. Daarnaast zijn vrijwilligers altijd welkom. Wilt u actief worden als vrijwilliger? Of wilt u ervaren of vrijwilligerswerk iets voor u is? Meld u dan aan bij een van de deelnemende partijen.

Delftse coalitie tegen eenzaamheid
De Week van de ontmoeting is onderdeel van het landelijke actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’. In de Delftse coalitie tegen eenzaamheid werken maatschappelijke organisaties en ondernemers samen. Delft voor Elkaar, Humanitas, SSBO, Pieter van Foreest, de kerken en de gemeente Delft vormen de kern.

Het hele programma leest u op www.delft.nl/weekvandeontmoeting.