29 oktober | Requiem van Duruflé | Maria van Jessekerk

Ieder jaar wordt er rond Allerheiligen/ Allerzielen (1 november) een requiemconcert georganiseerd in de Maria van Jessekerk (Burgwal) te Delft. Het is een tijd van reflectie en terugkijken naar mensen die ons zijn ontvallen. In het bijzonder de mensen die ons dit jaar zijn ontvallen. Voor deze tijd is veel mooie muziek gecomponeerd.

Op zondagmiddag 29 oktober a.s. om 15.00 uur zal projectkoor Convocati uit Utrecht, samen met organist Petra Veenswijk, het Requiem van Duruflé uitvoeren. Dit Requiem (dodenmis) is een indrukkend stuk, dat door zijn ingetogenheid en expressieve warmte een diepe indruk achterlaat. Fraaie akkoorden en innige melodieën, veelal gebaseerd op het Gregoriaans, zijn door componist/ organist Maurice Duruflé in een impressionistisch jasje gestoken. Het wonderschone Pie Jesu, zal gezongen worden door de bekende zangeres Margriet van Reisen met cellobegeleiding van Arjen Vredeberg.

Projectkoor Convocati, bestaande uit jonge zangers die hun opleiding op de koorschool hebben gehad, staat onder leiding van dirigent Gerard Beemster.

Het koor opent het concert a capella met het Salve Regina van Poulenc, gevolgd door de orgelsolo ”Prelude et fugue sur le nom d’Alain” ook van Duruflé. Dit als opmaat voor het beroemde Requiem.

Toegangsprijs is € 10, (kinderen vrij), dit kan worden voldaan contant of per pin op de middag aan de deur. Info ook op www.veenswijkorgel.nl