17 september | Taizé-viering | Nieuwe Kerk

Op zondag 17 september bent u om 15.30 u welkom in de Nieuwe Kerk om deel te nemen aan een Taizé-viering, een meditatieve viering met stilte en liederen.

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk, waar in 1940 door Frère Roger een kloostergemeenschap werd opgericht. Elke week komen duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé voor een kortere of soms langere periode van ontmoeting en bezinning.

Kenmerkend voor de vieringen in Taizé zijn de momenten van stilte en de korte, meditatieve liederen die een aantal keren herhaald worden. Op veel plaatsen in Nederland worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in de stijl van Taizé. Ook in Delft, georganiseerd door Protestantse wijkgemeente Vierhoven.

Een nieuwe serie Taizé-vieringen gaat op zondag 17 september van start in de Nieuwe Kerk. Deze viering wordt in samenwerking met CityKerk Delft georganiseerd. De kerk gaat open vanaf 15.15 uur en de viering begint om 15.30 uur. We mogen met elkaar zingen, stil worden en tijdens het meditatief moment luisteren naar het ‘Ubi Caritas’ van de muziekgroep: ‘Waar goedheid en liefde woont, daar is God.’