13 december | Lichtjesavond | Oude Kerk

Lichtjesavond kan dit jaar weer! Op dinsdag 13 december zal de verlichting in de kerstboom op de Markt aangestoken worden en kunnen bezoekers langs kraampjes en muziek lopen in een sfeervol verlichte binnenstad. Ook de Oude Kerk doet weer mee aan dit grote evenement in de dagen voor Kerst. Iedereen is tussen 19.00 en 22.00 uur welkom in de kerk om te genieten van Kerstgospel en rond te lopen langs kraampjes en activiteiten in de wandelgangen. Lichtjesavond is een mooie kans om mensen te verwelkomen in de kerk en iets te laten horen of zien van het Kerstevangelie. Lichtjesavond Oude Kerk is een activiteit van CityKerk Delft.

Kerstgospel
Het podiumprogramma wordt even na 19.00 uur geopend door kinderkoor Wonderwijs uit Maassluis, onder leiding van Corinda van den Bos en Marielle Romeo. Zij omschrijven zich als een enthousiast en christelijk kinderkoor, met meer dan 50 kinderen uit de leeftijd van 5 t/m 12 jaar en begeleid door een goede band.

Om 20.00 uur treedt het ‘huiskoor’ van Lichtjesavond op, het R&G Unity Choir, onder leiding van Rob de Jong. Dit gedreven koor uit de regio Delft staat garant voor swingende kerstgospel afgewisseld met mooie ballads.

De afsluiter van de avond is om 21.00 uur het landelijke koor Charis Music, geleid door Chiel Naber. Op hun kersttour doen ze nu ook Delft aan. Charis Music heeft eerder met Lichtjesavond opgetreden, o.a. samen met de Zandtovenaar. Dit jaar brengen ze een deel van hun kerstproductie ten gehore. In hun programma willen ze op een eigentijdse manier het Kerstevangelie dichtbij brengen door middel van woorden, drama, mooie luisterliederen en Kerstklassiekers.

Stands, sterren en koffie
Wie een rondje door de kerk loopt komt stands tegen van Open Doors en EJO Burundi, kan een wens of gebed ophangen in de kerstster, meedenken over lichtpuntjes in deze tijd, een (elektronisch) kaarsje aansteken, genieten van een kop koffie, thee of chocolademelk, en in gesprek gaan met de drie wijzen. Voor kinderen is er een knutseltafel.

Meehelpen?
We zijn dankbaar dat we dit jaar weer de kerk mogen openstellen voor duizenden bezoekers tijdens Lichtjesavond. Om alles goed te laten verlopen kunnen we niet zonder vrijwilligers, bij een van de volgende taken:

– helpen met het vervoer en de opbouw/afbraak van het podium op maandag 12 en/of woensdag 14 december overdag

–  helpen de kerk in te richten en de techniek op te bouwen op 13 december overdag, vanaf 10.00 u.

–  koffie of thee schenken in de Oude Kerk.

– als BHV’er aanwezig zijn

–  de bezoekersstromen reguleren bij de ingang van de kerk

–  de laptop en beamer bedienen

–  beschikbaar zijn voor bezoekers bij de interactieve plekken (bijv. ster met wens/gebed ophangen, Lichtpuntjes opschrijven)

– meehelpen bij de kinderhoek, waar kinderen kunnen knutselen

– meebidden in de gebedshoek

Opgeven of meer info? Stuur dan een mailtje naar lonkdelft@gmail.com of neem contact op met René Strengholt, 06-17008025.